Új fejlesztéseink, kutatásaink

A DanubiSoft dinamikusan fejlődik, folyamatosan fejleszti és kutatja a különböző problémák szoftveres és nem szoftveres megoldási lehetőségeit. Kutatás-fejlesztési projekteket indít vagy teljesen új terméket fejleszt.

Adatgyűjtő-eszközt fejleszt a DanubiSoft Kft.

Tapasztalataink alapján egy olyan eszközre van igény, amely általánosabb gépi adatgyűjtési funkciókkal rendelkezik, de a dolgozók is tudnak rajta adatokat bevinni. Sok esetben a gépi adatgyűjtés OPC-s megoldással drága és nem ad annyi plusz adatot, ami miatt érdemes az akár milliós nagyságrendű beruházást megvalósítani. Az I/O controlleres  megoldás általában elegendő.

 

Az I/O controlleres megoldás jól működik az üzemi terminállal kombinálva. Minél több a terminál, annál jobban csökken a a munkások egymásra várakozásának száma, ami különösen műszakváltások környékén lehet jelentős. Szintén sok időt vehet el, ha az adott dolgozónak el kell hagyni a gépét a jelentéshez, majd pedig vissza térni oda. Ez alatt az idő alatt a termelés az adott gépen gyakran szünetel, ami komoly termeléskiesést okozhat. A legjobb megoldás az lehetne, ha minden gép mellett lenne egy üzemi terminál, de ez költséges és egyéb okok miatt sem optimális módszer. Szükség van egy olyan eszközre, amely a gépen van, de mégsem egy komplett számítógép. Kézenfekvővé vált azhogyha már ott van egy I/O controller, akkor használjuk azt dolgozókkal való kommunikációra is. De sajnos ez nem lehetséges, mert az eszköz erre nem alkalmas, hiszen nincs egy dolgozó számára használható interfésze. Tehát adottá vált a fejlesztési irány: Készítsünk olyan mini számítógépet, ami alkalmas I/O controller feladatait ellátni és a dolgozó is el tudja végezni rajta a szükséges jelentéseit, azaz van képernyője és adatbeviteli lehetősége.

Ezekre a  feladatokra a legjobb megoldást egy érintőképernyő és egy vonalkód leolvasó kombinációja jelenti.

A DanubiSoft Kft sikerrel pályázott ennek az eszköznek a kifejlesztésre. A projekt jelenleg folyamatban van, a prototípus már elkészült. Hamarosan megkezdődik a dSuite megoldásainak szoftveres implementálása az eszközre, amely után az eszköz kipróbálható lesz üzemi környezetben is.

«vissza az újdonságokhoz

Ügyfélkapu

Vélemények

„A dSuite rendszer használata csökkentette a dolgozói jelentések pontatlanságából adódó eltéréseket, javította a gyártási folyamatok nyomon követhetőségét.”

Fehér Zsolt
Knott-Technik-Flex Kft. - Műszaki menedzser

 

„Mióta a dSuite rendszert használjuk hatékonyabban tudom kiszolgálni a vevőinket és teljesebben átlátom a megrendelés állományt.”

Sági József
Knott-Technik-Flex Kft. - Logisztikai vezető