Emberi erőforrás menedzsment hatása a termelésre, tervezésre

  • Műszakbeosztások tervezése
  • Pihenőidő és szabadságok kezelése
  • Kompetenciák nyilvántartása

Karbantartás (TPM)

KarbantartásA teljeskörű hatékony karbantartás lényege, hogy a vállalat egészének bevonásával történik a karbantartás. A TPM célja a termelő gépek hatékonyságának növelése, illetve a berendezések teljes élettartamára kiterjedő fenntartási és karbantartási rendszer kialakítása.  Ebbe a folyamatba bevon minden termelő géppel kapcsolatos részleget (termelésvezetés, dolgozó, karbantartó, szerelő).

A dSuite rendszerben lehetőség van a tervezett és nem tervezett karbantartások kezelésére egyaránt. A tervezett karbantartásoknak három kiváltó okot is választhatunk:

  • Időszakos karbantartás
  • Legyártott mennyiség utáni karbantartás
  • Üzemidő utáni karbantartás

A nem tervezett karbantartások akkor történnek, ha a gép valamilyen meghibásodás miatt leáll és a javítás során megtörténik egy-egy karbantartás.

Karbantartás tervezés

A gyártás tervező modul a tervezett karbantartásokat úgy illeszti be a termelési tervbe, hogy azok a lehető legkevesebb fennakadást vagy határidő veszélyeztetést okozzanak. A tervezés során a karbantartások kis mértékben előre vagy későbbre lehetnek tolva az időben, hogy a gépek kihasználtsága optimális legyen. A karbantartásokhoz tartozó plusz anyagfelhasználás vagy erőforrás igény megadható, amit a rendszer szintén figyelembe vesz.

A karbantartások végrehajtása

A dSuite Üzemi terminál moduljai segítségével történik a karbantartások lejelentése a valódi idő és anyagfelhasználás megadásával. A karbantartások jelentését jogosultságokhoz lehet kötni, hiszen egyes karbantartásokat egy dolgozó is megtehet, de vannak olyanok amihez már egy karbantartó vagy egy szerelő munkatárs szaktudása szükséges.

Kiértékelés - optimalizáció

A dSuite rendszer használata során számtalan adat keletkezik a gépek esetleges meghibásodásáról és a termékek minőségéről. Ezek természetesen szorosan összefüggenek a karbantartásokkal. A megfelelő mennyiségű adat rendelkezésre állása esetén a karbantartási stratégia optimalizálható, amivel újabb költség megtérülés érhető el.

Gép karbantartás
Gép karbantartás

A Gép karbantartása meghatározható, de automatikusan terveződik 

 


Kapcsolódó Tartalmak: 


HR - Human resource

Emberi erőforrás menedzsment: a menedzsment azon része, amely az emberekkel, mint a szervezet alapvető erőforrásával foglalkozik annak érdekében, hogy biztosítsa az alkalmazottak leghatékonyabb felhasználását, a szervezeti és az egyéni célok megvalósítását.
(wiki

Ügyfélkapu

Vélemények

„A dTrade Kereskedelmi Rendszer bevezetése óta hatékonyabban működünk, és nőtt az árbevételünk.”

Gyevi Tóth Gergely
Holux Kft. - kereskedelmi igazgató

 

"Mióta a dTrade Kereskedelmi Rendszert használjuk, mindig naprakész adatokat kapok, és átlátom a vállalat működését.”

Hosó János
Holux Kft. - Vezérigazgató.