Pontos adatok a megfelelő döntésekhez

  • A végrehajtott műveletek teljes körű naplózása
  • Egyénileg testre szabható listás és grafikus riportok, kimutatások és jelentések
  • Naprakész kimutatások a vezetői döntésekhez
  • Termelési folyamat valósidejű vizualizációja
  • Képek és dokumentációk integrált kezelése és megjelenítése

Információs rendszer (IS)

DöntéstámogatásDöntéstámogatás

A felelős vezető csak megalapozott, pontos adatokon alapuló döntést hoz, ehhez viszont szüksége van precíz adatokra, mert a helytelen adatok felhasználásával levont következtetés maga is helytelen lehet.

A pontos adatok önmagukban nem sokat érnek, ha azokat nem tudjuk értelmezni, elemezni, megtalálni bennük az összefüggéseket. A dSuite riport modulja ebben nyújt Önnek és cégének hathatós segítséget, nemcsak az adatok elemzésében, hanem azok teljesen szabadon definiálható ábrázolásában

Ön pontosan tudja, hogy mi az amit látni szeretne. Lehet ez a ciklusidő változása, az anyag és készletmozgásra vonatkozó összefüggés, vagy akár a tervezéssel kapcsolatos kimutatás. Csak ki kell választani a riportjaink közül azt, amely megmutatja, amire kíváncsi. Ha Ön olyan egyedi kimutatásokat szeretne, amelyek az Ön cégének sajátosságaiból adódóan még nem létezik, akkor is van megoldás, hiszen tetszőlegesen készíthetők újabb kimutatások, akár Ön által is. Az ajánlatunkban szerepel valamennyi riport elkészítése, amelyekről azt gondoljuk a felmérés során, hogy szükségesek lehetnek. A későbbiek során azonban újabb riportok létrehozása is lehetséges. Ha igény van rá, oktatásaink keretében kiképzünk néhány kollégáját, hogy képesek legyenek bármilyen riport és az ahhoz tartozó megjelenítések elkészítésére. Ezután már csak idő függvénye, hogy milyen kimutatásokat készít el magának a cégen belül.

Riportok

Riportok és megjelenítésük típusai

A riport eredménye egy olyan szűrt adathalmaz, amely bizonyos műveletek elvégzése során egy nagyobb adathalmazból keletkezett. Például elemezve az összes ki- és belépést az üzem területén összeállítható, hogy az emberek átlagosan mennyit késnek, vagy mennyivel mennek haza korábban.

A riport eredménye egy jól használható, hierarchikus listában megtekinthető, szükség esetén akár grafikus diagramokat is tartalmazó kimutatás. Az Excelben elérhető diagramok típusai a dSuite rendszerben egyaránt használhatóak. Ezek a következők:

  • Oszlop,
  • Vonal,
  • Torta,
  • Sáv.

 A kinézet definiálása egy a MS-Visiohoz hasonló, a DanubiSoft által fejlesztett szerkesztővel történik.

Kinézet szerkesztő - szallítólevél
Kinézet szerkesztő - szallítólevél

nem csak a kimutatások, hanem a bizonylatok is szerkeszthetőek a kinézet szerkesztőben

Kifejezés szerkesztő
Kifejezés szerkesztő

A kifejezés szerkesztővel összetettebb eredmények is megjeleníthetőek a kimutatásokban.Csarnoknézet

Az üzemben, az irodában és az irányításban dolgozó emberek számára szükséges lehet a termelés aktuális állapotának figyelemmel való követése. Az ilyen jellegű információkra a legalkalmasabb az úgynevezett csarnoknézet, ami tulajdonképpen termelés legfontosabb pillanatnyi adatait jeleníti meg egy nagy képernyőn.

csarnoknézetMivel a rendszerben ismert a termelési terv, a termelés pillanatnyi állapota, a dSuite a csarnoknézet modul lehetőséget teremt ezen információk valós idejű megjelenítésére egy kivetítő, vagy egy nagyméretű kijelző használatával. A megjelenítendő adatok szabadon választhatók, konfigurálhatók. A gyártáshoz kapcsolódóan ilyen adatok lehetnek az OEE, TEEP, TPM, akár a norma és az attól való eltérés, vagy más technológiai jellemzők.


Csarnoknézet
Csarnoknézet

Megtekinthető az üzemcsarnokok aktuális állapota


IS - Information System

Az adatok csak akkor értékesek Önnek és cégének, ha azokat fel is tudja használni. Az adatok feldolgozásának a legnyilvánvalóbb módja a jelentések, kimutatások, összegzések, egyszóval riportok készítése. Ezekkel a riportokkal Ön megfontolt, alátámasztott, belátható következményű döntéseket tud hozni.
(wiki) 

Ügyfélkapu

Vélemények

„Mióta a dSuite rendszert használjuk hatékonyabban tudom kiszolgálni a vevőinket és teljesebben átlátom a megrendelés állományt.”

Sági József
Knott-Technik-Flex Kft. - Logisztikai vezető

 

"Mióta a dTrade Kereskedelmi Rendszert használjuk, mindig naprakész adatokat kapok, és átlátom a vállalat működését.”

Hosó János
Holux Kft. - Vezérigazgató.