Termelési folyamatok követése üzemi adatgyűjtéssel

  • Üzemi események állandó nyomonkövetése
  • Üzemi folyamatok irányítása a termelési terv alapján
  • Állásidők és selejtek könyvelése, okaik meghatározása
  • Dolgozók munkaidejének műszakok szerinti nyilvántartása
  • Tervezett és valódi anyagfelhasználás összevetése
  • Dolgozói teljesítmény mérése

Karbantartás (TPM)

KarbantartásA teljeskörű hatékony karbantartás lényege, hogy a vállalat egészének bevonásával történik a karbantartás. A TPM célja a termelő gépek hatékonyságának növelése, illetve a berendezések teljes élettartamára kiterjedő fenntartási és karbantartási rendszer kialakítása.  Ebbe a folyamatba bevon minden termelő géppel kapcsolatos részleget (termelésvezetés, dolgozó, karbantartó, szerelő).

A dSuite rendszerben lehetőség van a tervezett és nem tervezett karbantartások kezelésére egyaránt. A tervezett karbantartásoknak három kiváltó okot is választhatunk:

  • Időszakos karbantartás
  • Legyártott mennyiség utáni karbantartás
  • Üzemidő utáni karbantartás

A nem tervezett karbantartások akkor történnek, ha a gép valamilyen meghibásodás miatt leáll és a javítás során megtörténik egy-egy karbantartás.

Karbantartás tervezés

A gyártás tervező modul a tervezett karbantartásokat úgy illeszti be a termelési tervbe, hogy azok a lehető legkevesebb fennakadást vagy határidő veszélyeztetést okozzanak. A tervezés során a karbantartások kis mértékben előre vagy későbbre lehetnek tolva az időben, hogy a gépek kihasználtsága optimális legyen. A karbantartásokhoz tartozó plusz anyagfelhasználás vagy erőforrás igény megadható, amit a rendszer szintén figyelembe vesz.

A karbantartások végrehajtása

A dSuite Üzemi terminál moduljai segítségével történik a karbantartások lejelentése a valódi idő és anyagfelhasználás megadásával. A karbantartások jelentését jogosultságokhoz lehet kötni, hiszen egyes karbantartásokat egy dolgozó is megtehet, de vannak olyanok amihez már egy karbantartó vagy egy szerelő munkatárs szaktudása szükséges.

Kiértékelés - optimalizáció

A dSuite rendszer használata során számtalan adat keletkezik a gépek esetleges meghibásodásáról és a termékek minőségéről. Ezek természetesen szorosan összefüggenek a karbantartásokkal. A megfelelő mennyiségű adat rendelkezésre állása esetén a karbantartási stratégia optimalizálható, amivel újabb költség megtérülés érhető el.

Gép karbantartás
Gép karbantartás

A Gép karbantartása meghatározható, de automatikusan terveződik 

 


Kapcsolódó Tartalmak: 


SFDC - Shop Floor Data Collection

Üzemi adatgyűjtés. A dSuite rendszer egyik célja, hogy teljes körűen irányítsa a gyártási folyamatokat, amihez szükséges a gyártás állapotának lehető legpontosabb nyomon követése. Ezt oly módon kell megvalósítani, hogy ez az adatgyűjtés ne akadályozza magát a termelést, sőt inkább gyorsítsa azt, vonalkódok használatával és a dolgozók pontos informálásával. Azt, hogy milyen adatokat szeretnénk összegyűjteni, nagyban meghatározza a optimális gyűjtés módját is.
(wiki)

Ügyfélkapu

Vélemények

„Mióta a dSuite rendszert használjuk hatékonyabban tudom kiszolgálni a vevőinket és teljesebben átlátom a megrendelés állományt.”

Sági József
Knott-Technik-Flex Kft. - Logisztikai vezető

 

„A dTrade Kereskedelmi Rendszer bevezetése óta hatékonyabban működünk, és nőtt az árbevételünk.”

Gyevi Tóth Gergely
Holux Kft. - kereskedelmi igazgató