Minőségirányítás rendszerszemlélettel

  • Minőségi szempontok érvényesítése a termeléstervezés során
  • Termékek megfelelőségének vizsgálata a gyártás során
  • Gyártásközi és utólagos ellenőrzések tervezése és végrehajtása

Minőségbiztosítás (TQM)

MinőségirányításA minőségbiztosítás olyan filozófia és vállalati gyakorlat, amely minőség biztosítási célok érdekében a leghatékonyabb módon használja fel a vállalat rendelkezésére álló emberi és anyagi erőforrásokat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vállalat olyan szemléletet sajátít el, amiben központi kérdés a minőség. A DanubiSoft megoldásai ebben segítséget nyújtanak Önnek és vállalatának, hiszen a minőség alapja az, hogy az esetleges problémák és azokhoz vezető okok egyértelműen azonosíthatóak legyenek. A DanubiSoft megoldásai a következő módon segítik a minőségbiztosítást:

Mérési profilok
A rendszer támogatja a Mérési profilokat a receptekbe integrálva, ami a gyakorlatban az jelenti hogy minden cikkhez rögzíteni lehet az elvárt paramétereket. Ezek a profilok lehetnek akár partner függőek is, tehát ugyanaz a termék más feltételeknek kell megfeleljen, ha egy kiemelt ügyfélnek van gyártva.

Dolgozói információs rendszer
A dolgozókat informálja a termékek elvárt paramétereiről, illetve a gép vagy szerszám optimális beállítási paramétereiről, valamint a gyártáshoz kapcsolódó dokumentációkat megmutatja a termelési területen.

Jóváhagyások
A rendszert be lehet állítani, hogy az adott munkát csak jóváhagyással lehessen elindítani. Ez a jóváhagyás akár a szerszámcserét, vagy anyagváltást követően is szükséges lehet.

Mérések
A rendszer az üzem területén az adatgyűjtő eszközök segítségével rögzíti a gyártásközi ellenőrzések eredményeit és figyelmeztetést ad a dolgozónak ha az eredmény valamelyik határértéket megsérti. A mérések lehetnek időszakosak, gyártott darabszámonkénti, vagy minden darab utáni.

Jegyzőkönyvek
A rendszer támogatja a mérési jegyzőkönyv készítését a tételekhez, valamint minőségbiztosítási és egyéb azonosítási címkék nyomtatását.

Tervezés
A gyártás tervezése során a szükséges ellenőrzéseket és jóváhagyásokat a dSuite rendszer figyelembe veszi, kiszámolja az időket és lefoglalja a személyi és egyéb erőforrásokat.

Javítási-pótlási munkák támogatása
Egy adott munkára lehetséges javítást vagy pótlást indítani. Ami a javítás esetében akár plusz munkaműveletek beillesztését is szükségessé teheti.

Pontos adatok a termékről
A rendszer képes adatokat szolgáltatni arról, hogy ki, mikor és milyen géppel készítette az adott terméket.

A felhasznált alkatrészek előélete
A rendszer pontosan meg tudja mutatni, hogy melyik alapanyag melyik sarzsból készült az adott termék, valamint képes adatokat szolgáltatni a felhasznált alkatrészekről.

Minőségbiztosítási készletmozgások
A rendszer segíti a MEO munkáját azzal, hogy támogatja karantén műveleteket és az összes ahhoz kapcsolódó készletmozgást. Lehetséges a készletek leselejtezése vagy javíthatóvá való átminősítése. A MEO-t kézi eszközzel támogatja a munkájának végzésében, ami ezáltal hatékonyabb lesz.

Visszahívások több irányú támogatása
A teljes nyomkövetés modulnak az a célja, hogy pontosan dokumentálja a termékek előállítását, ezzel támogatva visszahívásokat bármely irányban.

Vezetői információs rendszer
A teljes folyamatról kimutatásokat, jelentéseket lehet kérni, amelyek alapján követhetővé válnak a tendenciák és felfedezhetőek lesznek a rejtett problémák.


Jól látható , hogy a dSuite minőség központú szemlélete az egész rendszeren keresztül valósítja meg a teljes körű minőségirányítást.


Mérési jegyzőkönyv
Mérési jegyzőkönyv

A Mérési jegyzőkönyv megjelenése és tartalma szabadon változtatható

Minőség mérési paraméterek
Minőség mérési paraméterek

Szabadon megadható minőség mérési paraméterek.

 

TQM - Total Quality Management

A minőségbiztosítás összetevői:

  • Az előírásoknak való megfelelés.
  • A használatra való alkalmasság.
  • Megfelelés a vevő jelenlegi igényeinek.
  • Megfelelés a vevő várható igényeinek.

(wiki)

Ügyfélkapu

Vélemények

„Mióta a dSuite rendszert használjuk hatékonyabban tudom kiszolgálni a vevőinket és teljesebben átlátom a megrendelés állományt.”

Sági József
Knott-Technik-Flex Kft. - Logisztikai vezető

 

"Mióta a dTrade Kereskedelmi Rendszert használjuk, mindig naprakész adatokat kapok, és átlátom a vállalat működését.”

Hosó János
Holux Kft. - Vezérigazgató.