Minőségirányítás rendszerszemlélettel

  • Minőségi szempontok érvényesítése a termeléstervezés során
  • Termékek megfelelőségének vizsgálata a gyártás során
  • Gyártásközi és utólagos ellenőrzések tervezése és végrehajtása

Karbantartás (TPM)

KarbantartásA teljeskörű hatékony karbantartás lényege, hogy a vállalat egészének bevonásával történik a karbantartás. A TPM célja a termelő gépek hatékonyságának növelése, illetve a berendezések teljes élettartamára kiterjedő fenntartási és karbantartási rendszer kialakítása.  Ebbe a folyamatba bevon minden termelő géppel kapcsolatos részleget (termelésvezetés, dolgozó, karbantartó, szerelő).

A dSuite rendszerben lehetőség van a tervezett és nem tervezett karbantartások kezelésére egyaránt. A tervezett karbantartásoknak három kiváltó okot is választhatunk:

  • Időszakos karbantartás
  • Legyártott mennyiség utáni karbantartás
  • Üzemidő utáni karbantartás

A nem tervezett karbantartások akkor történnek, ha a gép valamilyen meghibásodás miatt leáll és a javítás során megtörténik egy-egy karbantartás.

Karbantartás tervezés

A gyártás tervező modul a tervezett karbantartásokat úgy illeszti be a termelési tervbe, hogy azok a lehető legkevesebb fennakadást vagy határidő veszélyeztetést okozzanak. A tervezés során a karbantartások kis mértékben előre vagy későbbre lehetnek tolva az időben, hogy a gépek kihasználtsága optimális legyen. A karbantartásokhoz tartozó plusz anyagfelhasználás vagy erőforrás igény megadható, amit a rendszer szintén figyelembe vesz.

A karbantartások végrehajtása

A dSuite Üzemi terminál moduljai segítségével történik a karbantartások lejelentése a valódi idő és anyagfelhasználás megadásával. A karbantartások jelentését jogosultságokhoz lehet kötni, hiszen egyes karbantartásokat egy dolgozó is megtehet, de vannak olyanok amihez már egy karbantartó vagy egy szerelő munkatárs szaktudása szükséges.

Kiértékelés - optimalizáció

A dSuite rendszer használata során számtalan adat keletkezik a gépek esetleges meghibásodásáról és a termékek minőségéről. Ezek természetesen szorosan összefüggenek a karbantartásokkal. A megfelelő mennyiségű adat rendelkezésre állása esetén a karbantartási stratégia optimalizálható, amivel újabb költség megtérülés érhető el.

Gép karbantartás
Gép karbantartás

A Gép karbantartása meghatározható, de automatikusan terveződik 

 


Kapcsolódó Tartalmak: 


TQM - Total Quality Management

A minőségbiztosítás összetevői:

  • Az előírásoknak való megfelelés.
  • A használatra való alkalmasság.
  • Megfelelés a vevő jelenlegi igényeinek.
  • Megfelelés a vevő várható igényeinek.

(wiki)

Ügyfélkapu

Vélemények

"Mióta a dTrade Kereskedelmi Rendszert használjuk, mindig naprakész adatokat kapok, és átlátom a vállalat működését.”

Hosó János
Holux Kft. - Vezérigazgató.

 

„A dSuite rendszer használata csökkentette a dolgozói jelentések pontatlanságából adódó eltéréseket, javította a gyártási folyamatok nyomon követhetőségét.”

Fehér Zsolt
Knott-Technik-Flex Kft. - Műszaki menedzser