Beszerzési folyamat egyszerűsödése

  • Beszerzési folyamat integrált kezelése
  • Szállítói ajánlatok, rendelések, szállítólevelek és számlák egységes nyilvántartása
  • Beszerzési folyamatok teljes körű nyomonkövetése
  • Szállítói egyenleg nyilvántartása
  • Anyagbeszerzések megtervezése a szükségleteknek megfelelően
  • Beszállítói megrendelések elektronikus elküldése

Beszerzés (PM)

beszerzesi-folyamatBeszerzés modul a beszerzések nyomon követésére, azok egyszerű kezelésére szolgál. A teljes beszerzés folyamat integrált ajánlat kéréstől a számla kiegyenlítésig, azaz nem kell a korábban bevitt adatokat újra megadni.

Beszerzési rendelés tervek

Beszerzési rendelés terveket az anyagszükséglet tervezés készíti el. Ezek a tervek ajánlatok az algoritmustól, hogy mikor mit érdemes beszerezni, hogy pont a kellő időben érkezzen a gyártáshoz. A beszerzési tervet meg lehet jelölni elutasítottként, ekkor új terv készül vagy elfogadottként, ebben az esetben át lehet konvertálni beszerzési rendeléssé.

Beszerzési rendelések kezelése

Beszerzési rendelés a rendelés tervből konvertálva vagy "kézzel" lehet létrehozni. Beszerzési rendelés magába foglalja a beszerzési ajánlat kérést, ezt a rendelés állapotánál lehet beállítani. Rendeléseknek több állapota is lehetséges, az ajánlat kéréstől kezdve a meghiúsultig, továbbá a rendelés teljesítettségét is megjeleníti a program.
Lehetőség van akár szállítónként külön-külön, többféle elektronikus formában elküldeni a szállító részére a megrendelést, ezzel is gyorsítva a beszerzés folyamatát vagy akár többnyelvű rendelés mintákat is kezelni.
 

folyamat

Szállítólevél

Az elfogadott rendelések teljesülésükkor átforgathatók beszerzési szállítólevéllé, amely szállítólevelek növelik a programban nyilvántartott készleteket. A vevői szállítólevélhez hasonlóan sztornózással illetve visszáru készítésével javítható az elrontott beszerzési szállítólevél.
Rendszer képes automatikusan is sorszámozni a bejövő szállítóleveleket, de van lehetőség az eredeti bizonylat sorszámának megadására is.

pm_purdelnot_df
pm_purdelnot_df
pm_purord_df
pm_purord_df
pm_purord_hun_ok
pm_purord_hun_ok

Számla

Szállítói számla iktatásának fő célja a szállítói egyenleg nyilvántartása. Ez számlánként és partnerre összesítve is látszik, azaz bármikor kideríthető, hogy fenn áll-e tartozás egy-egy szállítóval szemben. A szállítói számlák a könnyebb kezelhetőség érdekében szabadon törölhetők, változtathatók.

PM - Beszerzés

beszerzési folyamatban vásárolt árukat vagy szolgáltatásokat kap a beszerző pénz vagy egyéb érték fejében.
(wiki) 

Ügyfélkapu

Vélemények

"Mióta a dTrade Kereskedelmi Rendszert használjuk, mindig naprakész adatokat kapok, és átlátom a vállalat működését.”

Hosó János
Holux Kft. - Vezérigazgató.

 

„A dTrade Kereskedelmi Rendszer bevezetése óta hatékonyabban működünk, és nőtt az árbevételünk.”

Gyevi Tóth Gergely
Holux Kft. - kereskedelmi igazgató