Új fejlesztéseink, kutatásaink

A DanubiSoft dinamikusan fejlődik, folyamatosan fejleszti és kutatja a különböző problémák szoftveres és nem szoftveres megoldási lehetőségeit. Kutatás-fejlesztési projekteket indít vagy teljesen új terméket fejleszt.

Adatgyűjtő-eszközt fejleszt a DanubiSoft Kft.

Tapasztalataink alapján egy olyan eszközre van igény, amely általánosabb gépi adatgyűjtési funkciókkal rendelkezik, de a dolgozók is tudnak rajta adatokat bevinni. Sok esetben a gépi adatgyűjtés OPC-s megoldással drága és nem ad annyi plusz adatot, ami miatt érdemes az akár milliós nagyságrendű beruházást megvalósítani. Az I/O controlleres  megoldás általában elegendő.

 

Az I/O controlleres megoldás jól működik az üzemi terminállal kombinálva. Minél több a terminál, annál jobban csökken a a munkások egymásra várakozásának száma, ami különösen műszakváltások környékén lehet jelentős. Szintén sok időt vehet el, ha az adott dolgozónak el kell hagyni a gépét a jelentéshez, majd pedig vissza térni oda. Ez alatt az idő alatt a termelés az adott gépen gyakran szünetel, ami komoly termeléskiesést okozhat. A legjobb megoldás az lehetne, ha minden gép mellett lenne egy üzemi terminál, de ez költséges és egyéb okok miatt sem optimális módszer. Szükség van egy olyan eszközre, amely a gépen van, de mégsem egy komplett számítógép. Kézenfekvővé vált azhogyha már ott van egy I/O controller, akkor használjuk azt dolgozókkal való kommunikációra is. De sajnos ez nem lehetséges, mert az eszköz erre nem alkalmas, hiszen nincs egy dolgozó számára használható interfésze. Tehát adottá vált a fejlesztési irány: Készítsünk olyan mini számítógépet, ami alkalmas I/O controller feladatait ellátni és a dolgozó is el tudja végezni rajta a szükséges jelentéseit, azaz van képernyője és adatbeviteli lehetősége.

Ezekre a  feladatokra a legjobb megoldást egy érintőképernyő és egy vonalkód leolvasó kombinációja jelenti.

A DanubiSoft Kft sikerrel pályázott ennek az eszköznek a kifejlesztésre. A projekt jelenleg folyamatban van, a prototípus már elkészült. Hamarosan megkezdődik a dSuite megoldásainak szoftveres implementálása az eszközre, amely után az eszköz kipróbálható lesz üzemi környezetben is.

«vissza az újdonságokhoz

Ügyfélkapu

Vélemények

„A dTrade Kereskedelmi Rendszer bevezetése óta hatékonyabban működünk, és nőtt az árbevételünk.”

Gyevi Tóth Gergely
Holux Kft. - kereskedelmi igazgató

 

„Mióta a dSuite rendszert használjuk hatékonyabban tudom kiszolgálni a vevőinket és teljesebben átlátom a megrendelés állományt.”

Sági József
Knott-Technik-Flex Kft. - Logisztikai vezető