Informatikai infrastruktúra és eszközbeszerzés

A vállalatok informatikai struktúrájának a fejlesztése és karbantartása nélkülözhetetlen az üzleti folyamatok zavartalan működése szempontjából. A hardver eszközök megválasztása nagyfokú előrelátást és precíz tervezést igénylő feladat, hiszen egy eszköz a rendszer része lesz. Egy lánc mindig olyan erős, amilyen a leggyengébb láncszeme.

Hardver beszerzés - Hálózat építés

informatikai infrastruktúraA cégünk a partnereivel együttműködve komplett megoldásokat képes szállítani, ami a következő összetevőkből áll:

 • Szerverek
 • Irodai munkaállomások
 • Nyomtatók
 • Hálózati eszközök
 • Üzemi terminálok, csarnoknézet
 • Kézi számítógépek
 • Gépi adatgyűjtési eszközök


Hardver beszerzés fő szempontjai:

A hardverek egy cég életében kulcsfontosságúak, hiszen ha nem megbízható, vagy nem elegendő a teljesítménye, akkor nagyon megnehezítheti, sőt bizonyos esetekben meg is le is állíthatja a cég működését. A legfőbb szempontok a következők:

 • Megbízhatóság
 • Ár-érték arány
 • Optimális teljesítmény, időtállóság
 • Biztonság


Megbízhatóság

Partnereink számára megbízható forrásból, kiváló minőségű eszközöket ajánlunk azért, hogy az eszközök üzemeltetése zavartalan és akadálymentes legyen. Ez különösen igaz az ipari környezetben is használt eszközökre, hiszen ott az átlagosnál jóval nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. Ide tartozik a hordozható eszközök üzemideje is, amire a mi megoldásainkban nagy hangsúlyt fektetünk.

Ár-érték arány

Természetesen csak olyan hardver eszközöket javaslunk, amelyek ár-érték aránya a legmegfelelőbb. Az eszközök gondos kiválasztásával azt érjük el, hogy Önnek a lehető legjobb rendszere lesz a lehető legkevesebb erőforrás felhasználásával, így használhatjuk ki optimálisan az eszközökre szánt keretet.

Optimális teljesítmény, időtállóság

Egy rendszer megtervezésese szempontjából igen lényeges szempont a teljesítménye. Egy hardver teljesítménye nem csupán a „vas” teljesítményét jelenti. Attól is függ, hogy milyen és milyen módon van egy hálózatba vagy rendszerbe beillesztve. Például hibába „erős” a kézi számítógép, ha a WiFi hálózat - a teljesítménye miatt - nem tudja azt megfelelően kiszolgálni. Fontos szempont továbbá az, hogy optimális teljesítmény a későbbiek során is megmaradjon, amikor már nő az adatok mennyisége, vagy a hálózatra csatlakoztatott eszközök száma. Ezért a megoldásainkban már kipróbált és bizonyított eszközöket javaslunk, amelyek alkalmasak arra, hogy az idő múlásával is tökéletesen ellássák a feladataikat.

Biztonság

A biztonság gyakran elhanyagolt szempont, pedig nagyon lényeges. Elég abba belegondolni, hogy milyen bajba kerülhet egy cég, ha elveszti a számláit vagy a szállítóleveleit. Ezért kiemelten fontos szempont nálunk az adatbiztonság. A lényeges adatok soha nincsenek a kliensgépeken tárolva csakis a szerveren, amit több különböző megoldással is védünk az adatbiztonság szempontjából. Az egyik ilyen a szervereken elterjedt Raid technológia, a másik pedig a fizikailag is más helyre készülő rendszeres és automatikus biztonsági másolatok. Az adatok biztonságát kiterjedt jogosultság kezeléssel is támogatjuk.

Az eszközökről 

Szerverek

Minden esetben megvizsgáljuk, hogy az Ön cégében milyen mennyiségű adat keletkezik és azokat hogyan akarjuk felhasználni. Az adatok mennyisége függ az Ön cégének méretétől, a technológiájától, a választott megoldások számától. A szerverek ezért a számított maximális teljesítményre vannak tervezve, hogy soha ne történjen fennakadás a termelésben. Megoldásainkban lehetséges úgynevezett „skálázható” szerverek használata, amely a változó igényeket rugalmasan tudja követni, így biztosítva az Ön cégének a lehető legjobb teljesítményt.

Irodai munkaállomások

Az irodai munkaállomások sok esetben már a megoldásaink előtt is létező, használatban lévő gépeket jelentenek. Ezeket megvizsgáljuk és figyelembe vesszük a rendszer tervezésénél oly módon, hogy a lehető legtöbb gép használatban maradjon. Vannak esetek, amikor csak bizonyos perifériák, vagy összetevők cseréjét vagy bővítését javasoljuk úgy, hogy a végeredmény megfelelő legyen a rendszer szempontjából.

Nyomtatók

Megvizsgáljuk azt, hogy az Ön cégének milyen és mennyi dokumentuma keletkezik a különböző területeken (például szállítólevelek, folyamatkísérők, darabjegyzékek). A nyomtatót a mennyiség és árak aranyában javasoljuk, itt figyelembe kell venni magát a nyomtató költségét és a lap/Ft értéket is.

Hálózati eszközök

Rendkívül sok különböző megoldás létezik egy cég hálózatának kiépítésére vagy egy már létező hálózatának bővítésére. A tervezésnél figyelme vesszük az Ön cégének egyedi sajtosságait. Elképzelhető, hogy az Ön hálózata már több szegmensre van osztva, például üzemi és irodai. Ebben az esetben a hálózatok akár strukturálisan is különbözőek lehetnek.

Üzemi terminálok és csarnoknézet

Esetenként nagy igénybevételnek kitett számítógépek kellenek a termelési területre. Hogy mik ezek az igénybevételek, az az Ön cégénél alkalmazott technológiától függ. Mi ezen szempontok figyelembevételével javaslatot teszünk arra, hogy milyen eszközöket kell alkalmazni az adott feladatra. Mind az üzemi termináloknál, mind pedig a csarnoknézetnél a lehető legkevesebb mozgó alkatrésszel, passzív hűtéssel ellátott eszközöket ajánlunk. A terminálok esetében nagyon fontos a könnyű kezelhetőség, hiszen sok esetben számítástechnikailag kevésbé képzett munkatársak használják azokat, ezért inkább az érintőképernyős eszközök alkalmazását javasoljuk.

Kézi számítógépek

Kimondottan ütésálló és ipari felhasználásra tervezett eszközök a megoldásunk részei, mert az ellenálló képesség lényeges szempont azokban a munkakörökben, ahol ezeket az eszközöket alkalmazzák. Ezért eszközeinket úgy választjuk meg, hogy különböző behatásoknak (ütés, nedvesség, hő, sav) ellen tudjanak állni. Fontos szempont továbbá a jól használhatóság, az ergonómia is, mert a munkatársak gyakran használják az eszközöket a napi munkájuk során. A minőség szintén meghatározó, mert azzal nagyban lehet gyorsítani a munkát, ha például a raktárosnak nem kell leszállni a targoncáról, mert a vonalkód olvasó már 2 méterről is le tudja olvasni az azonosítókat.

Gépi adatgyűjtés eszközei

Az, hogy milyen eszközökre van szüksége az Ön cégének, nagyban függ a választott megoldástól. Az egyszerűbb I/O-Controller-es megoldás esetén kisebb energia és erőforrás befektetéssel érjük el azt, hogy a rendelkezésre állás, a ciklus idő és a darabszám adatait megkapjuk. A gépi adatgyűjtés esetén viszont csak részletesebb felmérés után derül ki, hogy mire van szükség, hiszen ki kell deríteni, hogy az Ön gépeiben milyen PLC-k, milyen szabad Slotok vannak, és milyen típusú protokollal képesek kommunikálni. Az igények felmérését és a szükséges eszközök beszerzését, beüzemelését a DanubiSoft szakértő partnereivel közösen vállalja.
A gépek gyártóival való kapcsolattartást, a szükséges dokumentációkat valamint a PLC-programok beszerzését szintén vállaljuk, amennyiben erre nekünk felhatalmazást adnak.

Ügyfélkapu

Vélemények

„Mióta a dSuite rendszert használjuk hatékonyabban tudom kiszolgálni a vevőinket és teljesebben átlátom a megrendelés állományt.”

Sági József
Knott-Technik-Flex Kft. - Logisztikai vezető

 

„A dTrade Kereskedelmi Rendszer bevezetése óta hatékonyabban működünk, és nőtt az árbevételünk.”

Gyevi Tóth Gergely
Holux Kft. - kereskedelmi igazgató