Sikeres pályázatok

Cégünk sikeresen pályázott több önálló kutatás-fejlesztési projektre, a MAG- Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt-nál indított Európai Uniós pályázatokon.

Pályázatok

Digitális Bevásárlókosár

Projekt száma:
A KMOP 1.1.4-09-2010-0017

Projekt neve:
"Digitális Bevásárlókosár" kifejlesztése a DanubiSoft Kft.-ben.

Projekt leírása:
A projekt célja a Digitális bevásárlókosár fejlesztése hagyományos kereskedelmi egységek számára, amely ötvözi a hagyományos bevásárlás élményét az internetes vásárlás kényelmével. A Digitális bevásárlókosár egy olyan eszköz, amely kiegészítheti, illetve teljes egészében helyettesítheti a hagyományos bevásárlókosarat.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
DanubiSoft Számítástechnikai Kft.
1026 Budapest, Páfrány út 3/b fsz. 1

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
MAG- Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1539 Budapest, Pf. 684.
mag

MAG

NFÜ

 

 

 

 

 

 

 

 

Univerzális automatikus gyártási adatgyűjtő és gyártásvezérlő készülék.

Projekt száma:
KMOP-1.1.4-11/B-2011-0031

Projekt neve:
Univerzális automatikus adatgyűjtő és gyártásvezérlő készülék kifejlesztése a Danubisoft Kft-nél

Projekt leírása:
A kifejlesztendő készülék célja, hogy a gyártó vállalatok kis beruházással olyan monitoring rendszert építhessenek ki, amelyen keresztül folyamatosan figyelemmel lehet kísérni a gyártásban használt gépeken végzett munkát, annak legfontosabb paramétereit, valamint az összegyűjtött adatok alapján utólag elemezni lehessen a folyamatokat annak minőségének javítása illetve költségének csökkentése céljából. Ugyancsak feladata a készüléknek, hogy közvetlenül illetve a gépkezelőkön keresztül közvetve vezérelni lehessen a gyártást.

A kifejlesztendő készülék egyrészt csatlakoztatható bármely gyártógép (szerszámgép, présgép, fröccsöntő gép, …), elektromos hálózatához, illetve annak 8 input és 8 output kapcsolódási pontjához. A készülék folyamatosan figyeli a csatlakoztatott vezetéken folyó áram erősségét illetve feszültségét, és ezek küszöbérték feletti változásait érzékeli. A készülék másrészt a beépített hálózati kártyán keresztül csatlakoztatható egy számítógépes hálózathoz, és ezen keresztül egy szerverhez. A szerver a készülék által gyűjtött adatokat illetve az aktuális állapotot bármikor lekérdezheti, amelyek így egy monitoring rendszeren keresztül figyelemmel kísérhetőek, illetve adatbázisban későbbi feldolgozások számára eltárolhatóak. A készülék ugyanakkor vonalkód olvasóval, funkciós billentyűkkel és LCD kijelzővel is el lesz látva annak érdekében, hogy a gépkezelővel is kétoldalú kapcsolatot lehessen kiépíteni, amely kapcsolat szintén a szerveren keresztül történik.

Újdonságtartalom:
A géppel és gépkezelővel párhuzamosan kiépített kétoldalú kapcsolat, aminek következtében pontosan nyomon követhető illetve vezérelhető a gyártás. Az ilyen rendszereknél az alapvető probléma, hogy külön történik a gépi és a humán adatgyűjtés, és emiatt aszinkronba kerülhetnek a gépi és humán adatok egymással. Például a gép elkezd gyártani, de a kezelő még nem jelentkezett be, vagy nem azonosította be a munkafolyamatot.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
DanubiSoft Számítástechnikai Kft.
1026 Budapest, Páfrány út 3/b fsz. 1

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
MAG- Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1539 Budapest, Pf. 684.
MAG 

MAG

NFÜ

Ügyfélkapu

Vélemények

„A dSuite rendszer használata csökkentette a dolgozói jelentések pontatlanságából adódó eltéréseket, javította a gyártási folyamatok nyomon követhetőségét.”

Fehér Zsolt
Knott-Technik-Flex Kft. - Műszaki menedzser

 

"Mióta a dTrade Kereskedelmi Rendszert használjuk, mindig naprakész adatokat kapok, és átlátom a vállalat működését.”

Hosó János
Holux Kft. - Vezérigazgató.