MDB Szerver Program

Az architektúra alapvető része az adatbázis elérését lehetővé tevő úgynevezett MDB szerver applikáció, mely egyetlen példányban fut egy telephelyen. Több telephely esetében előfordulhat, hogy minden telephely saját adatbázissal és saját MDB szerver applikációval rendelkezik, amelyek közt a szinkronizálás automatikus.

Jogosultság és felhasználók kezelése

A dSuite rendszer része egy komplex jogosultsági struktúra, amely úgy biztosítja a szenzitív adatok biztonságát, hogy korlátozza a felhasználók hozzáférését a rendszerben tárolt adatokhoz, a rendszerben elérhető funkciókhoz és kimutatásokhoz. Mivel a teljes dSuite egy összetett és komplex rendszer, ezért érdemes a jogosultsági szintek alapján a funkciók láthatóságát is meghatározni. Mindenki csak azokat a funkciókat lássa és kezelhesse, amiben dolgoznia kell.

Általános törzsadatok

A dSuite az ügyfélkapcsolatok támogatását, és ügyféladatok karbantartását teszi lehetővé, ezért kiemelkedően fontos a helyes törzsadat felvétel. Itt beállításra kerülnek a partnerek adatai, partnerosztályok; felvételre kerülnek a cikkek és paraméterei, kialakíthatóak cikkcsoportok; valuták, használt vámtarifaszámok, fizetési módok és egyéb olyan funkciók, melyeket a rendszer használata során alapot képeznek egy tevékenység lebonyolításához.

Dokumentumkezelés

A dSuite rendszerben lehetőség van egy adott adat és a hozzátartozó technológiai dokumentum elérési útjának összerendelésére. Ezek a dokumentumok jellemzően csomagolási utasítások, tervrajzok, gép vagy szerszám beállítási útmutatók… stb.

Minden lényeges adattípushoz lehetőség van a releváns dokumentációk elérési útját csatolni. A csatolt dokumentumok megjelentethetők az irodai kliens programban amennyiben a kliens operációs rendszernek van alapértelmezett megjelenítője az adott fájltípushoz.

Egy adathoz hozzárendelt dokumentumok a terminál programban is megjeleníthetők amennyiben az adat használtban van, illetve a kliens operációs rendszernek van alapértelmezett megjelenítője az adott fájltípushoz.

Archiválás

A dSuite rendszerben a mozgási adatok meghatározott időintervallum után archiválásra kerülnek. Az archiválás eredményeképpen az adatok az adatbázisban megmaradnak, de az induláskor nem kerülnek betöltésre. Az archív adatok csak lekérdezések és riportok segítségével nyerhetők vissza.