Beszerzés modul a beszerzések elkészítésére, nyomon-követésére és azok egyszerű kezelésére szolgál. A teljes beszerzési folyamatot támogatja, az ajánlat megírásától annak teljesítéséig.

Az alap rendszerben rögzítethetőek a partner kapcsolatok; ajánlat alapján készült megrendelések; alvállalkozói bevételezések és azok kezelése és az ezek alapján készült összesítő bizonylatokból nyert adatok lehetővé teszik, hogy valós képet kapjunk aktuális megrendeléseinkről.

Ebben a modulban látni fogjuk többek között azt is, hogy a folyamataink alapján milyen alapanyagokat érdemes megrendelni, hogy optimális mennyiséget gyártsunk le egy adott termékből.

Beszerzési rendelés tervek

Beszerzési rendelés terveket az anyagszükséglet tervezés készíti el. Ezek a tervek ajánlatok az algoritmustól, hogy mikor mit érdemes beszerezni, hogy pont a kellő időben érkezzen a gyártáshoz. A beszerzési tervet meg lehet jelölni elutasítottként, ekkor új terv készül vagy elfogadottként, ebben az esetben át lehet konvertálni beszerzési rendeléssé.

Beszerzési rendelések kezelése

Beszerzési rendelés a rendelés tervből konvertálva, vagy „kézzel” lehet létrehozni. Beszerzési rendelés magába foglalja a beszerzési ajánlat kérést, ezt a rendelés állapotánál lehet beállítani. Rendeléseknek több állapota is lehetséges, az ajánlat kéréstől kezdve a meghiúsultig, továbbá a rendelés teljesítettségét is megjeleníti a program.

Lehetőség van akár szállítónként külön-külön, többféle elektronikus formában elküldeni a szállító részére a megrendelést, ezzel is gyorsítva a beszerzés folyamatát vagy akár többnyelvű rendelés mintákat is kezelni.

Szállítólevél – Bevételezés

Az elfogadott rendelések teljesülésükkor átforgathatók beszerzési szállítólevéllé, amely szállítólevelek növelik a programban nyilvántartott készleteket. A vevői szállítólevélhez hasonlóan sztornózással illetve visszáru készítésével javítható az elrontott beszerzési szállítólevél. Rendszer képes automatikusan is sorszámozni a bejövő szállítóleveleket, de van lehetőség az eredeti bizonylat sorszámának megadására is.

Bizományosi készlet átvétel – Konszignáció kezelés

A dSuite rendszerben általános bizományosi készlet átvételek rögzíthetőek, amely lehetővé teszik a bizományos készletek saját tulajdonba vételét, illetve ezek nyomon követését és elszámolását. Bizományosi átvételezésről beszélünk, ha a megbízó nem közvetlenül a vevők részére értékesít, hanem a termékeit bizományi szerződés alapján átadja a Bizományosnak és a vevők részére már a Bizományos értékesít.