A minőségbiztosítás olyan filozófia és vállalati gyakorlat, amely minőség biztosítási célok érdekében a leghatékonyabb módon használja fel a vállalat rendelkezésére álló emberi és anyagi erőforrásokat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vállalat olyan szemléletet sajátít el, amiben központi kérdés a minőség. A DanubiSoft megoldásai ebben segítséget nyújtanak Önnek és vállalatának, hiszen a minőség alapja az, hogy az esetleges problémák és azokhoz vezető okok egyértelműen azonosíthatók legyenek. Gyártásközi mérés és jóváhagyás kezelése

Mérési profilok

A rendszer támogatja a Mérési profilokat a receptekbe integrálva, ami a gyakorlatban az jelenti, hogy minden cikkhez rögzíteni lehet az elvárt paramétereket. Ezek a profilok lehetnek akár partnerfüggők is, tehát ugyanaz a termék más feltételeknek is meg kell, hogy feleljen, ha egy kiemelt ügyfélnek van gyártva. A mérési paramétereket egy technológiai vezérlőpulton tudjuk rögzíteni.

Mérések

Amikor az adott terméket mérjük ezen paraméterek, méretek és tűrések jelennek meg. Ahogy töltjük fel a mérési adatokkal a táblázatot a rendszer színkódokkal jelöli a mért értékeket, hogy megfelelnek-e. Az így rögzített mérés eredményeit természetesen ki lehet nyomtatni és jegyzőkönyvként csatolni lehet a kiszállított termékhez. A rendszer az üzem területén az adatgyűjtő eszközök segítségével rögzíti a gyártásközi ellenőrzések eredményeit és figyelmeztetést ad a dolgozónak, ha az eredmény valamelyik határértéket megsérti. A mérések lehetnek időszakosak, gyártott darabszámonkénti, vagy minden darab utáni.

AQL – elfogadható minőségi szintnek a kezelése

A dSuite rendszer minőségbiztosítási moduljában lehetőség van AQL meghatározására, ami azt jelenti, hogy a megrendelő egy bizonyos elfogadható minőségszintet (acceptable quality level, AQL) határoz meg egy bizonyos hibára, vagy hibák csoportjára. A megrendelő mintavételi terve a szállítótól érkező szállítmányt el fogja fogadni amennyiben a szállítmányokban mintavételes ellenőrzéssel talált hibák száma százalékban kifejezve nem haladja meg a meghatározott AQL szintet.